Friday, 9 October 2015

stitch & bitch. tai jotain sinnepäin.


moicca pitkästä aikaa! juu viime aikoina olen bloggaamisen sijaan lähinnä virkannut ja neulonut, aika paljon. suunnitelmani on tehdä itse suurin osa joululahjoista koska olen köyhä ja käyttää mun lankajemmasta ainakin suurin osa. tuo jemma osio on ollut hieman vaikeampi kun suurin osa mun lankavarastosta on pieniä nyt alle 50g palloja joista ei saa välttämättä mitään kokonaista ja 90% on pörrölankaa (angora ja mohair tyylistä) jota on tod. hankala purkaa jos lanka loppuu kesken ja tarttee aloittaa alusta/tehdä jotain muuta. ja värit ei tietenkään toimi raidallisiin yms monivärisiin projekteihin. elämä on niin vaikeeta. mutta tässä on mitä olen saanut tähän mennessä valmiiksi.

hey y'all, been a while yet again.. so yeah lately instead of blogging, i've been crocheting and knitting a lot *strong arm emoji* the plan has been to make a lot of my christmas presents cos i'm broke as fuck and use up my wool stash, which is easier said than done on the second part though as most of my stash is fluffy wool in decent but amounts = not quite enough to make a whole anything, probably. and if i run out in the middle of a thing i can't easily just undo it when it's in fluffy wool, as that shit gets tangled real easy. i guess i could make stripy things, but none of the colours i have really go together either. gosh my life is so hard D: but here's some things i've made. kind of.


pääkallo triangeli huivi. seurasin tätä suomenkielistä ohjetta. olen tästä erityisen ylpeä koska a) se on tosi magee, ja b) ennen tämän aloittamista mie luulin etten osaa virkata 'oikeesti'. eli ohjeesta. tai mitään muuta kuin isoäidinneliöitä tai samantapaisia.. mutta kuinkas tässä kävikään? mie osaan sittenkin virkata, ja suhteellisen monimutkaisen huivin!

crochet triangle skull scarf. (pattern, though i used this finnish version as when i first looked at the english version it didn't make sense to me, but finnish one did. they're essentially the same though the eyes are done differently.. luckily both have pictures, so those help. until making this i though i couldn't crochet anything beyond granny squares and their variations...isoäidinneliöistä puheenollen, tämä megavihree hartiahuivi on periaattessa jättimäinen puolikas mummoruutu. super helppo mutta tuntui kestävän ikuisuuden virkata loppuun. (no joo kesti about viikon ehkä? mutta ottaen huomioon kaikki muut paitsi kallohuivi ovat kestäneet noin 2vrk, se oli ikuisuus) tämä oli minun ensimmäinen ihan loppuun asti valmiiksi tehty virkkausprojekti jee. en tiedä pitäisikö pitää itselle vai tuleeko siitä jonkun lahja... ja lisäänkö siihen hapsuja tai pompuloita (kuten ohjeessa on)

speaking of granny squares... this green triangle shawl (pattern) is basicly a giant half a granny square. easy as pie but felt like it took forever to make. and was my first proper crochet project that was finished for realsies and gets some use yay ♥tämä pipo projekti on ollut pieni piikki kyljessäni. mie päätin tehdä pipon omalle päälle omasta päästä kun mikään ohje ei koskaan oikein toimi. mie päädyin purkamaan osan tai koko homman varmaan ainakin viisi tai kuusi kertaa (parilla eri värillä) kun joku meni aina väärin, oli liian iso tai liian pieni tai lanka loppui kesken tai sitä jäi liikaa (halusin käyttää 100g pallon paksua 'chunky' lankaa. valitettavasti googlettaminen ei kertonut miksi semmoista suomeksi/ssa kutsutaan) ennen kuin sain sen 'sopivaksi'. paitsi en ole ihan 100% varma että se on sopiva. kun en ole mikään massiivinen peruspipon fani. se tarttee jotain ekstraa, mutta en tiedä mitä. tarkoitus oli kirjoa siihen jotain (en tykkää tehdä ihan kunnon kirjoneuletta kun siitä tulee liian tiukkaa ja se on vittumaista ja hankalaa ja sitä pitää koko ajan olla katsomassa että mitä tekee..) mutta tuo taite on hieman tiellä mutta minusta se tarttee taitteen niin on korvat kunnolla lämpimät. no mutta ainakin mie nyt tiedän suunnilleen mitä tehdä ensi kerralla. pojan pikkuveljillä on isot päät, aattelin että niille vois tehdä jotain lämmintä ja nörttimäistä (mutta mitä?) jossain vaiheess varmaan ehkä vois kirjoittaa ihan ohjeen, kun tein muistiinpanoja työvaiheista mun ravelry projekti sivulla jee.

this hat has been such a pain in the bum. i decided to make a standard pipo to my specifications as i have a fairly strange knitting gauge (it seems to always be either too tight or too loose for most patterns) and a fairly large head. and i've made 100s of hats i never wear, i just enjoy knitting them. but yeah i ended up undoing this hat five or six times (at least) for various reasons before i got it right & didn't run out of wool. and im still not 100% it's quite right. but this one is mine and i know vaguely what to do now for the rest of them (bro-in-laws have heads that need warming up too) i might properly write up the pattern one day, i've got notes about it in my ravelry projects.


ja ihan vain pikku vilkaisu (omg mun käännöstaidot) mun tähän mennessä ainakin melkein jos ei ihan valmiisiin lahjaprojekteihin. (kun jos joku vaikka käy kattomassa mun blogia. kaikki paitsi tuo viimeinen harmaa juttu on tehty jemmalangoista.

a little peek-a-boo of the gifty projects so far. cos who knows, they might be lurking somewhere on here. i might share pictures after christmas along with the patterns. only the last grey thing is not made from stash wool.


niin ja sain jo alun inprogress kuvan neuleen valmiiksi eli tämmösen vintage henkisen turbaanin (ohje) joka on tosi helpoo ja ihana mutta huomasin tuossa yksi päivä sen kanssa tarttee olla 'tietynlainen asu' muuten se ei vaan toimi. :( valitettavasti en omista greta garbon puvustoa. toivottavasti / ehkä se toimii mun viitan kanssa? sitten ei oo väliä mitä löytyy takin alta. en ole vielä kerennyt kokeilla.

i also already finished the piece in the in progress photo from the beginning. it's a vintage style turban (pattern) which was super easy and nice but i realised the other day that it kind of needs a certain kind of outfit to 'work'. and unfortunately i do not own great garbo's wardrobe. hopefully / maybe it will work with my cape? cos then i can wear whatever underneath and it's not like i'll wear my knitted hat indoors, without the cape. just haven't had the change to try that combo. fingers crossed!


mitäs muuta? samaa vanhaa, ei paljoo sanottavaa. olen jo pariin kertaan aloittanut uutta juttua, yrittänyt selittää miksei oo juttua tullut niin pitkään aikaan mutta eihän siitä tullut mitään kun en itsekään tiedä mikä se syy on. joten ei siitä sen enempää. mitäs näin nyt just lähi aikoina? mun kännykkä teki bänät tässä juuri tänään / eilen illalla. siitä loppui illalla akku eikä se jostain kumman syystä suostunut lataamaan. otin yhteyttä operaattoriin ja niiden internetti apuri auttoi ja valitettavasti mie lähetin tänään mun puhelimen pois korjattavasti. takaisin saan sen varmaan ensi viikon loppuvaiheilla. miten mä pärjään? varsinkin kun meidän ipod on hukassa, mulla ei oo mitään millä kuunnella musiikkia, tai no mun tarinoita enemmän kuin musiikkia.. (tällä hetkellä vuorotellen welcome to night vale podcast ja gillian flynnin gone girl. molemmat A+++ kamaa) valitettavasti kaupasta hakemani sijaispuhelin on joku kauhee vanha samsung jolla saa vain soitettua ja tekstattua D: tuskani on todellista. on mulla täällä toinen vanhempi ipod joka toimii vielä mutta sillä on semmoinen todella paha tapa että akku loppuu ihan randomisti eikä se salettiin kestä kuin noin 1/4 jostain reissusta kaupungille hoitamaan aikuisten asioita. tai ehkä töihin muttei saleen takaisin.

what else? same old same old not much to say. at least nothing positive? i've started several blog posts explaining why i hadn't written anything in ages, but it was kinda hard since i don't really know why myself. so that's enough of that! what's been up lately? well, my phone decided to give up yesterday. it ran out of battery and then wouldn't charge or turn back on. i contacted my provider via their website and their live chat person was super helpful and unfortunately i had to send my phone off to be repaired today. i'll probably get it back sometime at the end of next week (4 working days they said) how am i gonna cope? carl's ipod's gone awol (oops) so i have NOTHING to listen to my tunes on. or well, stories more than music. (at the moment alternatively welcome to night vale podcast and gone girl by gillian flynn. both A++++ stuff.) unfortunately the replacement phone i got from the local branch is one of those old school phones you can literally just make phone calls & text with. UGH. my pain is real. i've got an older ipod that isn't lost but it has this lovely habbit of randomly running out of battery even though it totally still has battery, and it definitely won't last more than 1/4 of a trip to town to do adult shit. or maybe all the way to work but definitely not back.

4 comments:

 1. Ootko nähny nämä? -> http://www.ravelry.com/patterns/library/wibbly-wobbly-mittley-wittley-doctor-who-tribute

  ReplyDelete
  Replies
  1. jeps, ne tais näkyä kun tuossa yksi päivä etsin ravelryssä ohjeita hakusanalla TARDIS :D en vaan tykkää jaksa kirjoneuleita joten en ollut pistäny talteen favouriteseihin. xx

   Delete
 2. Niin upea tuo pääkallokuvioinen huivi! Osaisinpa virkata, monet muut kädentaidot kyllä luonnistuvat, mutta virkkaaminen on aina ollut minulle iso mysteeri :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. mulle onneksi ala-asteella opetettiin kaikki virkkaamiset, neulomiset, ristipistot sun muut. mie vähän luulin etten mie osaa virkata 'kunnolla' mutta hupsan, olin onneksi väärässä! sain juuri salaisen virkatun tyyny projektin valmiiksi..

   huomenna vois ottaa esille mun sublime stitching seksikkäät kirjastontädit aiheisen kirjontaohjeen esille ja mahdollisesti tuhota t-paita jos se menee päin pyllyä :D

   Delete