Monday, 2 March 2015

uusi alku / new beginnings.

heipä hei. minun on tässä jonkin aikaa tehnyt mieli aloittaa blogi uudestaan täällä bloggerin puolella. wordpressin ja ikioman domainin puolella oli jotenkin eristynyt olo ja tuntui ettei kukaan lue. en tiedä muuttuuko asia bloggerin puolella yhtään mutta lapsi kokeilee kuitenkin.

*** hiya. i've been kinda thinking about starting the blog from scratch again over here on blogger. wordpress has been pissing me off and i've been feeling kind of isolated alone and isolated being over on my own domain. ugh. i dont know if things will change over on blogger but i'mma gonna try it.

no mutta joo uusi alku joten esittelyn aika ha ha ha!
minä olen tukru, 32 ¾ vee suomalainen englannissa. mie muutin tänne joskus melkein 12vee sitten opiskelemaan valokuvausta ja jäin tälle tielle. ehkä siksi kun kotona karjaalla ei ollut oikein mitään mitä varten ois menny/tullu takasin, ja ehkä siksi kun täällä oli paljon tovereita ympäri maata ja ehkä siksi en viitsinyt raahata kaikkia maallisia roiniani takaisin ja ehkä pikkasen siksi kun olin tavannut pojan ja rakastunu tai jotain. en muista enää. mutta ollaan sen pojan kaa edelleenkin yhdessä. se istuu tuolla sohvalla ja rakentaa tähtien sota legoo.
mie oon jossain kaupassa töissä eikä mulle anneta tarpeeksi rahaa mutta se ei ole mun persoonani tai mitä mie 'teen'. mie teen zinejä - pienlehtiä ja pyöritän pientä zine kauppaa, vampire sushi distroa meidän kirjahyllystä. distro on ollut pystyssä 5 ½ vee ja zinejä oon tehny jostain 16 vuotiaasta. mie tykkään kans piirtää ja kutoa ja askarrella paskarrella ja ommella ja virkkoakin. leipominen ja kokkaaminen on kans kivaa. mie sain ompelukoneen joululahjaksi ja tarkoitus alkaa tekemään omia vaatteita jne jne kun kaupat ei tee oikeen mallisia mun vartalolle. mutta lähinnä mie istun koneella ja nördaan tai siis katson murhasta tuli totta tai buffy vampyyrin tappajaa ja teeskentelen kirjoittavani seuraavaa zinee tai jotain mutta oikeesti kyylään mun stoorei tai tumblrii ja twitterii. valokuvia ei tule enää otettua kunnolla koska mun DSLR delasi, tai päätti olla toimimatta kunnolla eikä ei tunnista muistikortteja ollenkaan. ehkä sitten kun on taas joskus rahaa mie ostan uuden.. tai sitten hankin uuden tatuoinnin sillä rahalla. minulla on niitä tällä hetkellä vain kolme (kaksi isompaa, yksi snadi) mutta ideoita on paljon ja pitkä lista kaikkia ihania tatuoitsijoita joiden neulan alle haluaisin. kun ois rahhaa.

*** so since this is a fresh start, i better introduce myself. 
hi i'm tukru, i'm 32 and 3/4 (about) years old finnish grrrl living in the uk. i came here back in 2003 to study photography and never went back. perhaps cos there wasn't much to go back to in my hometown, and perhaps cos i'd made loads of friends across the country (not that many in this town tbf) perhaps cos i couldn't be arsed to somehow get all my worldly possessions back to finland and maybe a little cos i met a boy (ewww) and fell in love and junk. can't remember anymore. but i'm still with that boy. he's sitting right over there on the sofa watching it's always sunny in philadelphia and building star wars lego. 
i work in some shop during the day and don't get paid enough to really live like a grown up but my job is not me and it's not what i do. i make zines and i run a little zine distro by the name of vampire sushi distro. vampire sushi has been about since halloween 2009 and i've been making zines since i was about 16. i also like to draw and knit and sew and crochet and bake and cook and all that. i got a sewing machine for christmas so i'm hoping to start making some of my own clothes since the shops on the high street don't really cater for my body shape. but mostly what i do is sit on this computer and do whatever. mainly watch murder she wrote or buffy the vampire slayer and tell myself i'm writing but really i'm actually watching my stories or refreshing tumblr & twitter. despite my photography degree i haven't really been taking 'proper photos' lately since my DSLR decided to stop co-operating and won't recognice any memory cards. maybe once i have some money in my pocket i'll buy a new one and start taking pictures again. though it's more likely i'll get a tattoo instead.. at the moment i only have three tattoos (two big ones and one little bitty one) but i have lots of ideas and a long list of tattoo artists i want to stab me several times for hours on end.


eiköhän tuo nyt tähän hätään riitä. parin viikon päästä on zinefestit sheffieldissä ja sinne pitäisi saada uusi zine valmiiksi. varsinkin kun edellinen sai ensi-iltansa tarkalleen vuosi sitten viime vuoden sheffield zine festissä. apua. miten mie oon saanu niin vähän aikaiseksi? kirjoittamisesta ei varmaan tuu mitään ajoissa mutta mutta viime aikoina on tullut piirreltyä, ja valmiita piirroksia on jo melkein pari kymmentä. jotain sanoja sinne vois kyllä lisäillä sekaan. tänään tuli myös sellaisia uutisia että ihana Marching Stars Distro sulkee ovensa ja minulla istuu ostos korissa £12 arvosta zinejä, mutta mulla on paypal rahat vähissä tällä hetkellä ja mie tartten uutta kamaa omalle distrolle! käytännöllisintä olisi odottaa sheffieldiin asti niin voin ostaa oikealla rahalla ja hiplata ensin mutta entäs jos ei ole mitään hyvää enää jäljellä? apua! kannattaa käydä siellä katsomassa jos löytyy jotain kivaa kun vielä voi. mun tarttee nyt piirtää lisää tai yrittää kirjoittaa hieman seuraavaa kunnon zineä.

*** that should do it for now. there's a zine fest in sheffield in a couple of weeks (sheffield zine fest - 14th march 2015) and i gotta have a new zine done for it. after all, my last zine 'premiered' there last year. i've been slacking on the zine front this past year. i dont think i will manage to write anything in time, but i've been drawing quite a bit lately and i've got twenty-ish drawings all ready to go. probably better to add some words in though. also today there were sad news that the wonderful Marching Stars Distro will be closing down. sad times! i've got a virtual shopping cart filled with £12 worth zines from there but my paypal funds are hella low at the moment and i kinda need what little there is for new stock for my distro! the most sensible / practical thing would be to wait til i see lizzy in sheffield cos then i can pay with cash money and have a physical looksie first but what if there's nothing good left?! halp. you should totally check it out while you can! i better go draw some more now xxx

No comments:

Post a Comment